2010-05-10

Špinatų salotos su feta, spanguolėmis ir moliūgų sėklomis

Jei kada rašysiu savo salotų knygą (žinant galimybes, tai greičiau tik brošiūra kokiam sveiko maisto skyreliui gautųsi...), šias salotas įtrauksiu būtinai! Eilinė improvizacija, bet labai nusisekusi. Jau net gėda apie tai kalbėti... Kaip visada, gaminau pagal savo salotų formulę. ;-)

Reikės:
Jaunų špinatų lapelių,
Fetos sūrio,
Skrudintų moliūgų sėklų,
Džiovintų spanguolių,
Alyvuogių aliejaus,
Bazamiko acto sirupo,
Šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
Špinatų lapelius nuplauti (jei abejojate ar reikia ;-)), išdėlioti lėkštėje. Ant viršaus dėti šmotą fetos sūrio. Aišku, galima sutrupinti gabaliukais, jei labiau patinka. Ant viršaus suberti skrudintas moliūgų sėklas ir spanguoles, pašlakstyti aliejumi ir balzamiko sirupu, pabarstyti pipirais.
Labai skanu su skrudinta duona!
Dėl skrudintų moliūgų sėklų, tai čia jokio stebuklo nėra - tiesiog pasiimti keptuvę, suberi sėklas ir skrudini be jokio aliejaus, kol pradės pokšėti. Nebijokit, nenušaus - čia ne kukurūzai. ;-)

4 komentarai:

Eva rašė...

Mes irgi panašiai darome :)
paprasta, bet skanu!

Vilma rašė...

Genialu tai, kas paprasta. Ypač vasarą, kai mažiausiai norisi stovėti prie puodų. :)

Net rašė...

Sveikinu salotas ir ju autore (greiciausia, atvirksciai :D) su laimejimu ;)

Vilma rašė...

Net, ačiū labai! Siūlau nieko nelaukus ir išbandyti, tikrai labai skanu. :) Jaučiu, kad tau patiktų.