Valio!!! Grįžtam nors trumpam į virtuvę. Nepykit, bet vėl su salotom... Pradedu svarstyti apie tinklaraščio pervadinimą į "Salotų laboratorija". :-)
Salotos iš vienos mano naujausių knygų "Vegetarian dishes from the Middle East", labai lengvai gaminamos ir labai skaniai valgomos. Esu tikra, kad visiems patiks, galiu beveik pirštu parodyti kam - ypač. ;-)
Reikės:
0,5 agurko,
1,5 VŠ citrinos sulčių,
1 AŠ alyvuogių aliejaus,
0,5 AŠ druskos,
1,5 AŠ džiovintų mėtų,
10 juodųjų alyvuogių, plonai supjaustytų,
50 g Fetos sūrio, sutrupinto.
Gaminimas:
Agurką nulupti, plonai supjaustyti ir sudėti į dubenį.
Sumaišyti aliejų, citrinos sultis, druską ir mėtas. Supilti užpilą ant agurkų, sudėti alyvuoges ir viską gerai išmaišyti.
Salotas sudėti į lėkštes ir pabarstyti Feta.
Recepte nurodyta pusė agurko, bet nuo tokio kiekio aš tik šyptelėjau į ūsą ir paėmiau du. Naudojau "Rodničiok" veislės agurkus, su plona švelnia luobele, todėl ją palikau. Visa kita - be improvizacijų.
4 komentarai:
Matyt recepte turėtas omeny tas ilgasis žieminis agurkas ;)
Bandysim :)
S, matyt. ;-) Bet jie man tokie neskanūs, kad nekiltų ranka naudoti, kai apstu skanių agurkėlių. :-)
Vilma, pagavau Tavo piršto nurodymą ))) tenka pripažinti, kad neklydai :) O dar prisipažinsiu, kad ši knyga yra ir tarp mano mėgstamų :)
Elžbieta, nori, kad mane didybės manija apimtų? Galiu pasijausti svarbiu pirštu. :D
Rašyti komentarą