2010-08-17

Kalakutienos pyragėlis


Niekas nepatikės, kad aš labai mėgstu nesaldžius patiekalus su sluoksniuota tešla, nes nė vieno recepto nėra publikuota tinklaraštyje. O nepublikuota todėl, kad kai aš ištraukiu iš orkaitės šviežią kepinuką, fotoaparatas nueina į antrą planą... O kai jau ateina į pirmą, tai to pirmo plano nebebūna likę. (Taip, aš labai proziška, man ne eilės galvoje kai esu alkana...) Žodžiu, sudėtinga. Būnu beveik kaip Gustavas, kuris griūna nuo kėdės paragavęs... :) Bet panašu, kad vieną kartą valios stiprybė suveikė ir štai, nuotrauka. Šį receptą nužiūrėjau viename "Virtuvės" numeryje, kuriame Nomeda kalbėjo apie savo knygą ir pasidalino vienu šedevru.
Tiesa, kai gaminu pyragėlius, sluoksniuotos tešlos paprastai lieka, nes viso 250 g lakšto 2 porcijoms nesunaudoju, todėl į likučius suvynioju ką nors skanaus ir tuo pačiu pagaminu desertą. Skaniausias išbandytas įdaras - bananai su šokolado gabaliukais...
Tfu... na ir ilga man įžanga šį kartą gavosi. Matyt, reikia dažniau rašyti - poreikis pakalbėti susikaupė. :)

Reikės:
Sluoksniuotos tešlos,
Kalakutienos faršo,
DAUG šviežių (būtinai!!!) žolelių (tinka petražolės, bazilikai, svogūnų laiškai, krapai, mairūnai ir t.t.)
Druskos,
Pipirų,
Sezamų sėklų (nebūtinai),
Kiaušinio plakinio.

Gaminimas:
Sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočioti, kad būtų plonesnė ir supjaustyti norimo dydžio kvadratais.
Faršą sumaišyti su smulkintais žalumynais, druska, pipirais ir išdėlioti plonu sluoksniu ant visų kvadratų pusės ploto paliekant laisvą tešlos kraštelį. Kvadratus užlenkti, užspausti kraštus.
Paviršiuje padaryti kelias įpjovas. Galima bet kaip, bet gražiau tvarkingai. ;). Plonai patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti sezamų sėklomis (nebūtinai, bet skanu).
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių.
Valgėme su jau publikuotomis pomidorų ir šparaginių pupelių salotomis.

4 komentarai:

S rašė...

Buvo skanu, valgėm kaip kokius čeburĖkus vienus be jokių salotų :)

Vilma rašė...

S, džiugu girdėti, kad patiko. :)

Asta rašė...

Labai gardžiai atrodantis pyragėlis :) Sluoksniuotą tešlą ir aš labai myliu, bet - čia tik sutapimas, tikriausiai - tačiau kepinių iš jos ir aš dažniausiai kažkaip kažkodėl nenufotografuoju :))

Vilma rašė...

Asta, manau, kad sutapimą lemia tai, kad visi kepiniai su sluoksniuota tešla tikrai labai skanūs... ;)