2011-02-17

Uogų keksiukai

Jei keksiukai atsidūrė čia, vadinasi, man dėl jų negėda. Šį kartą jiems naudojau šaldytas mėlynes ir bruknes, bet galima dėti viską, ko širdis geidžia. Skanaus!

Reikės:
2,5 puodelio miltų,
3/4 puodelio cukraus,
2 AŠ kepimo miltelių,
1/2 AŠ sodos,
Žiupsnelis druskos,
1 apelsino arba citrinos nutarkuota žievelė,
1 didelis kiaušinis, lengvai paplaktas,
3/4 puodelio pasukų (kefyro arba natūralaus jogurto),
2/3 puodelio saulėgrąžų aliejaus,
1 AŠ natūralios vanilės ekstrakto,
1,5 - 2 puodeliai šviežių arba šaldytų uogų (atitirpinti nereikia).

Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių. Keksiukų formą patepti riebalais (aš iškloju popieriniais krepšeliais).
Viename dubenyje sumaišyti pasukas, kiaušinį, aliejų ir vanilės ekstraktą.
Kitame dubenyje sumaišyti likusius ingredientus, atsargiai įmaišyti uogas. Atsargiai įmaišyti šlapią masę į sausą, nepermaišyti!
Keksiukų formeles beveik iki viršaus užpildyti tešla, pašauti į orkaitę ir kepti apie 20 min., arba kol įkištas medinis pagaliukas bus sausas. Jei naudojate šaldytas uogas kepti gali reikėti šiek tiek ilgiau.

Šaltinis: Joy of baking

5 komentarai:

julė rašė...

Vajei! Šimtas metų, kūma!!!!!!!

Elžbieta rašė...

Renesansas!!!! :D

Jurga rašė...

be galo smagu matyt naujus irasus!
o si recepta bandysiu ;)

Vilma rašė...

Jurga, ačiū! Parašyk kaip gausis. :)

Julyt, Elžbieta, aš kažką praleidau? :D

julė rašė...

Matai, pasirodo, kiek mylėtojų ,)