2011-11-22

Vištienos biryani





Labai greitai paruošiamas ir labai skanus patiekalas savaitgalio pietums.

Reikės:
300 g basmati ryžių,
2 VŠ aliejaus,
1 didelio svogūno, supjaustyto žiedais,
1 lauro lapo,
3 kardamono ankščių,
1 mažos cinamono lazdelės,
1 AŠ ciberžolės,
4 vištienos krūtinėlių, supjautytų stambiais gabalais (aš naudojau kumpelius be odos),
4 VŠ kario pastos,
85 g razinų,
850 ml karšto vandens,
Sauja paskrudintų anakardžio riešutų,
Petražolių.


Gaminimas:
Pamirkyti ryžius šiltame vandenyje, po to nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu kol nubėgantis vanduo bus skaidrus. 
Įkaitintame aliejuje apkepti svogūną, lauro lapą ir visus nemaltus prieskonius. Suberti ciberžolę, sudėti vištieną ir kario pastą ir toliau kepti kol pasklis aromatas.
Įmaišyti ryžius, razinas, supilti vandenį. Viską užvirinti, uždengti dangčiu ir įkišti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Troškinti kol nebeliks skysčio ir vištiena bus išvirusi.
Prieš patiekiant pabarstyti riešutais ir petražolėmis.


5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

geras! Labai skanu manau turetu buti, as tik gal razinu nedeciau - bet o gal kaip tik jos kazkokio pikantiskumo suteikia? tokie ryziai manau labai skanus :) reiks isbandyti

Vilma rašė...

Razinos labai tinka, nes saldumas puikiai dera su kario aštrumu. Jei nemėgstate razinų, galite įdėti supjaustytų džiovintų abrokosų.

Septyni virtieniai rašė...

oi razinų tai dėčiau, jau geriau vištienos nedėčiau (bet ne, dėčiau ir ją), nu bet razinas tai būtinai

Vilma rašė...

Dalia, razinom nei kekso, nei plovo nepagadinsi, ane? :D

Unknown rašė...

Niam niam, kaip skaniai atrodo :)