2012-05-28

Rabarbarų pyragas su cinamoniniais trupiniais



Kažkada balandį suėjo 5 metai kai rašau tinklaraštį. Per tą laiką susipažinau su daug kitų blogerių, sudalyvavau įvairiuose kulinariniuose renginiuose, mano receptai buvo publikuoti keliuose leidiniuose ir internetiniuose portaluose. Labai džiaugiuosi galimybėmis, kurias man suteikė tinklaraščio rašymas. Ta proga visus esamus ir naujus skaitytojus vaišinu labai sultingu, aromatingu, saldžiarūgščiu rabarbarų pyragu. Ačiū, kad turite kantrybės laukti šiuo metu retų mano įrašų. Vieną dieną pasitaisysiu. Tikrai.


Pyragui reikės:
1 kg rabarbarų,
450 g miltų,
1 AŠ cinamono,
400 g cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
400 g sviesto,
1 AŠ natūralios vanilės ekstrakto arba 1 pakelis vanilinio cukraus,
4 kiaušiniai (M dydžio),
75 g krakmolo (naudojau kukurūzų),
4 AŠ kepimo miltelių,
75 g migdolų plokštelių.

Gaminimas:
Rabarbarus nuplauti, nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Trupiniams 200 g miltų, cinamoną, 150 g cukraus, druską ir 150 g sviesto sutrinti pirštais iki trupinių. Tešlai iki purumo išplakti 250 g sviesto, 250 g cukraus, druską ir vanilės ekstraktą arba vanilinį cukrų. Po vieną įkulti kiaušinius, po kiekvieno tešlą gerai išplakant. Sumaišyti 250 g miltų, krakmolą, kepimo miltelius ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Kepimo popieriumi iškloti 32 x 39 cm kepimo skardą, sukrėsti ir išlyginti tešlą, suberti rabarbarų gabaliukus, apibarstyti cinamoniniais trupiniais ir migdolų plokštelėmis. Kepti apie 40 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Patiekti šiltą.




Receptas adaptuotas iš Lecker

4 komentarai:

Jurgita rašė...

sveikinu, Vilma :) penkeri yra ohoho, man atrodo, kad esi viena lietuviškų maistblogių pradininkių - na, bent jau 'mano laikais':) prieš gerus trejus metus juos ir jas buvo galima ant dešimties rankų pirštų suskaičiuot :)
ilgiausių! ir čiumpu riekelę :)

Vilma rašė...

Jurgita, aciu! Imk dvi. :)

Rennie rašė...

Oho, 5 metai! Sveikinimai tokia timta proga! Pyragas turėtų būti labai skanus, neseniai kepiau panašius keksiukus su rabarbarais ir trupiniais ant viršaus :)

Vilma rašė...

Rennie, ačiū! Pyragas tikrai laaaabai skanus.