Labai lengvi ir gaivūs eklerai, kuriuos sukūriau "Virtuvės" žurnalo konkursui ir laimėjau prizą. Gėda pelėda, tačiau jo neatsiimu iki šiol...
Plikytai tešlai:
60 ml pieno,
60 ml vandens,
55 g sviesto,
žiupsnelio cukraus,
žiupsnelio druskos,
125 g miltų,
3 didelių kiaušinių.
Įdarui:
500 g rikotos,
100 g cukraus pudros,
4 šaukštų kavos likerio "Poema Creme",
100 ml plakamosios grietinėlės.
Glaistui:
100 g šokolado,
2 šaukštų pieno,
2 šaukštų šviesaus cukraus sirupo
Gaminimas:
Užvirinti vandenį, pieną, sviestą, cukrų ir druską. Vienu ypu suberti miltus ir nukėlus nuo ugnies greitai išmaišyti, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių. Truputį praaušinus po vieną sudėti kiaušinius, kiekvieną gerai įmaišant mediniu šaukštu. Tešlą dėti šaukštu arba spausti konditeriniu švirkštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 200 laipsnių orkaitėje kol pasidengs plutele, tada karštį sumažinti iki 180 laipsnių ir pabaigti kepti. Neištraukti per anksti nes gali subliūkšti.
Kol kepa padaryti įdarą: rikotą išsukti su cukraus pudra ir kavos likeriu. Grietinėlę išplakti ir švelniai įmaišyti į rikotos masę. Atvėsusius eklerus pripildyti kremu.
Glaistui: vandens vonelėje ištirpinti šokoladą su pienu ir sirupu, gerai išmaišyti ir gauta mase aptepti eklerus.
8 komentarai:
O kiek ekleru is tokio kiekio iseina?
Dabar tiksliai nebepamenu, bet maždaug 20 nedidelių eklerų.
Dabar tiksliai nebepamenu, bet maždaug 20 nedidelių eklerų.
Turbūt skaniausias desertas man! :(
Aha, eklerai daiktas neblogas. :)
kremas vien iš paskaitymo jau kelia seilėtekį
Dalia, kas smagiausia, kad jį lengva pagaminti ir galima valgyti net be eklerų. ;)
Jo tokiu kaip putpeles kiausiniai.Normaliu koku 5-6.
Rašyti komentarą