2009-06-15

Šiltos morkų salotos su imbieru ir fetos sūriu

Dar vienos salotos su morkomis. :) Šį kartą šiltos, bet ne mažiau skanios, negu marokietiškos. Užmačiau jas bloge nami nami ir iš karto supratau - NORIU! Labai paprasta gaminti, skonių dermė tobula ir labai skaniai valgėsi su grūdėta rugine duona... Beje, savo kailiu patyrusi, galiu perspėti, kad jos visiškai netinka "normaliems" vyrams (kiek pastebėjau tokia yra didžioji dauguma kolegių blogerių antrųjų pusių ;))... Vis girdėjau komentarų: "koks keistas receptas, vienos morkos...", "keista, kad mėsos nėra...", "O čia tikrai toks receptas buvo?.."

Reikės:
500 g morkų supjaustytų griežinėliais,
1 plonomis juostelėmis supjaustytas svogūnas,
1 AŠ su kaupu garstyčių sėklų,
2 VŠ sviesto (naudojau 1 VŠ alyvuogių aliejaus),
100 ml (gali prireikti ir daugiau) vandens,
2-3 AŠ smulkiai tarkuoto imbiero (jau nuo dviejų buvo pakankamai aštru, tad nepadauginkite),
1 AŠ jūros druskos,
2-3 VŠ kapotų petražolių,
100-150 g fetos sūrio supjaustyto kubeliais,
Šviežiai maltų pipirų.

Gaminimas:
Įkaitintame svieste (aliejuje) apie minutę pakepti garstyčių sėklytes kol pradės sproginėti. Nuoširdžiai rekomenduoju tą daryti po dangčiu... ;) Tada sudėti morkas ir retkarčiais pamaišant kepti apie į minutes. Tada sudėti svogūnus ir maišant toliau kepti apie 5 minutes kol svogūnai taps skaidrūs.
Supilti vandenį ir virti kol vanduo išgaruos, o morkos bus al dente. Sudėti imbierą, petražoles, pasūdyti ir dar minutę pašildyti.
Salotas sudėti į pašildytą lėkštę, ant viršaus sudėti fetos sūrio gabaliukus ir pabarstyti pipirais.


11 komentarų:

Egle rašė...

Na, atrodo, kad ko jau ko, bet morkų tai tikrai šaldytuve buvai užtaupiusi :)

Vilma rašė...

Nea, netaupiau, šeštadienį šviežių nusipirkau. :D Buvau morkas visai apleidusi, tad dabar negaliu atsivalgyti.

Sparnuotis rašė...

Dievinu morkas! o šios salotos -nuostabios, nuostabiausios, didžiausios mano rekomendacijos ir ovacijos!
Aš irgi negaliu jų atsivalgyt, kasdien sugraužiu po pundelį šviežių-žalių morkyčių, kol kas dar gaila net jas kepti:)))

Vilma rašė...

Sparnuoti, ačiū už tokį smagų ir emocingą komentarą bei ovacijas! :)
O žinok dėl šviežių vaisių ir daržovių man tas pats - gaila kepti ar kitaip apdoroti, todėl, pavyzdžiui, nesu kepusi kepinių su šviežiomis uogomis, nes man atrodo tokia nuodėmė vitaminus ir šviežumą žudyti. :)

Egle rašė...

Va, dėl uogų kepimo ir aš pritariu, nuodėmė kepti uogas. didelė baisi nuodėmė. Nebent šaldytas, bet ir tai jas galima geriau panaudoti.

rūtuliukas rašė...

apie šį receptą jau nušviečiau savo brangųjį :)) sakė paragaut tai tikrai paragaus. Žiūrėsim :)
Man, jaučiu, patiks!

Vilma rašė...

Rūtuliuk, aš irgi tikiuosi, kad patiks! Ir ne tik tau... ;)

rūtuliukas rašė...

pamiršau papasakot, kaip man sekės su šitom salotom. Neturėjau garstyčių grūdelių, tai šovė galvon naudot kuminą. Naudojau. Pati salotų esmė - puikiai. Manau, dar tikrai gaminsiu. Jau berašant norisi :) puikios salotos. Brangiausias įvertino taip, kaip ir bandei įspėt kad bus - kažko trūksta. Na, jam trūko gal net ne mėsos, o bulvių kažkokių ar dar ko. Na, bet tada tau jau tikriausiai būtų troškinys, ne salotos. Bet šiaip valgė. Puiku :))
Darkart pasikartosiu: man labai patiko. Ačiū už mintį ;)

Vilma rašė...

Rūtuliuk, kaip smagu, kad salotos abiems patiko! Kitą kartą gali daryti vištienos troškinį tokiu pačiu pagrindu, tik feta apibarstyti jau kai sudėsi į lėkštes ir patiekti su ryžiais - bus pilnas komplektas, kuris ir taviškį pilnai patenkins. ;)

rūtuliukas rašė...

maniškis dar nėra toks blogas :) jam kartais įtinka ir patiekalai be mėsos :))
na o aš dariaus darkart. Puikios puikios salotos. Tikrai.

Vilma rašė...

Rūtuliuk, man nežmoniškai malonu, kad patiko taip labai, jog net kartojai. :)))