2010-02-18

Aštrus lęšių ir baklažanų troškinys

Marry Berry "Klasikinėje virtuvėje" tai buvo apkepas, bet aš jį supaprastinau ir pamodifikavau pagal save (juo labiau, kad neturiu filo tešlos...), tad gavosi labai skanus, sotus troškinys.

Reikės:
2 VŠ alyvuogių aliejaus,
2 didelių smulkiai supjaustytų svgūnų,
2 VŠ kario tyrės (naudojau žaliąją),
2 baklažanai supjaustyti 1 cm dydžio kubeliais,
2 supjaustytos raudonosios paprikos,
1 maža skardinė savo sultyse konservuotų pomidorų,
druskos, pipirų,
175 g lešių.

Gaminimas:
Išvirti lęšius.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti svogūnus ir, maišant, ant silpnos ugnies kepti 3-5 min., kad suminkštėtų. Įmaišyti kario tyrę ir kepti dar 2 min.
Į troškinį suberti lęšius, pagal skonį pagardinti druska, pipirais
Suberti baklažanus, paprikas ir kepti 10-15 min., kad suminkštėtų. Supilti pomidorus su visu skysčiu, suberti lęšius ir, uždengus dangčiu, truputį patroškinti.
Patiekiant galima pabarstyti fetos sūriu - labai tinka. (Tą sugalvojau tik tada, kai jau nuotraukas pagariau :P )

2 komentarai:

Reda rašė...

O morkos nebuvo detos? bent nuotraukoje taip atrodo...:)

Vilma rašė...

Reda, morkų nebuvo - nuotraukoje matosi patroškusios paprikos ir konservuotų pomidorų gabaliukai. ;)